Ösym puanı ile yatay geçiş ne zaman yapılır?

Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.

Yatay geçiş için ösym puanı önemli mi?

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin, üniversiteye kayıt olduğu yılki ÖSYS puanının, geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek. Başvurularda bunun dışında başka şart aranmayacak.

2 dönem yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Yatay geçiş başvurusu ne zaman?

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kurumlar Arası Yatay geçiş başvuruları 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://sis.sdu.edu.tr/oibs/hoa_app adresinden online olarak yapılacaktır.

Yatay geçiş kaçıncı sınıfta yapılır?

Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür. – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

Ek Madde 1 ile yatay geçiş ne zaman yapılır?

geçmek istediğiniz üniversite, bahar döneminde ek madde 1 ile öğrenci alıyorsa(almak zorunda değil) bir dönem sonra geçiş yapabilirsiniz. aksi taktirde bir yıl beklemek durumundasınız.

Yatay geçiş başarı puanı nedir?

12)Yatay geçiş başvuruları için öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının yüz üzerinden 60 veya 4 üzerinden 2,29 olması gerekir.